Dit recept doet het erg goed bij een borrel of feestje.
Eenvoudig om te maken en zowel warm als koud erg lekker. Je kunt ze dan ook makkelijk van tevoren klaarmaken.
Ze staan vooral leuk als je ze hoog opstapelt en er wat rozemarijn takjes tussen steekt!
Wat heb je nodig:
Een mini-muffin bakblik
Voor 24 mini muffins:
275 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren
225 ml melk
1 theelepel zout
Voor de vulling:
100 gram zachte geitenkaas (geprakt)
75 gram rode ui in stukjes
2 eetlepels balsalmico azijn
1 handje vers gehakte rozemarijn
evt 24 kleine topjes/takjes rozemarijn
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Begin met maken van de vulling. Smoor hiervoor de uitjes in wat olijfolie op zacht vuur totdat ze zacht zijn (circa 10 min). Laat iets afkoelen en meng er dan de wijnazijn (balsamico) door.
Voor het beslag meng je het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en het zout. Zeef dit mengsel in een 2e grote kom. Meng hier één ei en de melk voorzichtig met een lepel door. Roer totdat je geen bakpoeder meer ziet, niet teveel roeren er mogen best klontjes in blijven zitten.
Meng dan de uitjes door het beslag, samen met de geprakte geitenkaas en rozemarijn.
Schep met twee lepels een hoopje beslag in de muffinvormpjes. Er mag best een kop op zitten, dan krijg je mooi hoge muffins.
Klop het 2e ei los en strijk met een kwastje wat ei over de muffins. Leg er tenslotte het topje rozemarijn boven op. Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 20 minuten gaar.
Haal ze uit de vormpjes en laat ze op een rek afkoelen.