Oranje met ‘pit’

Geplaatst op

Een heerlijk sapje met de zoete smaak van wortel en gember als pittige tegenhanger.

Voor dit recept heb je een sapcentrifuge nodig. Maar dat is geen overbodige luxe, als je dit sapje eenmaal hebt geproefd zal je de machine gegarandeerd vaker gebruiken!

Nodig:
3 winterwortels
5 cm gember
1 grote sappige appel
sap van 1 limoen

Je kunt de groenten schillen, maar dat hoeft niet. Alleen als je van plan bent om de pulp die achter blijft in de machine te gebruiken voor de mini-muffins, dan is het beter om wél te schillen!

Zet de sapcentrifuge aan en maal alle ingrediënten fijn.  Al klaar!
Deze hoeveelheid geeft ongeveer 600 ml. sap.  Wat overblijft kan je gemakkelijk 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik gebruik altijd een jampotje met schroefdeksel en neem het de volgende dag mee naar mijn werk, lekker voor bij de boterham!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *