Mini muffins van fruitpulp

Geplaatst op

Bij het maken van ‘Oranje met pit‘ hou je een flinke hoeveelheid pulp over. Omdat ik het zonde vond om deze gezonde pulp (vol van smaak en vitaminen) weg te gooien, maakte ik er heerlijke en calorie-arme muffins van!

Nodig:
Pulp uit de sapcentrifuge (zie recept ‘Oranje met pit’)
200 gram zelfrijzendbakmeel
1/2 zakje bakpoeder
1 theelepel koekkruiden
1 theelepel kardemon
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel zout + peper
1 ei

Voor de garnering:
Geraspte schil van 1 limoen of sinaasappel
Glazuur van poedersuiker

Verwarm de oven voor (hete lucht 170 graden).
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Voeg eventueel wat melk of karnemelk toe als het mengsel te droog is.  Vet een mini-muffin bakblik lichtjes in (kwastje met zonnebloemolie). Schep in elk holletje een eetlepel bakmix.  Bak de muffins in de oven (ongeveer 40 min.) tot ze gaar zijn.

Laat de muffins afkoelen op een rooster.  Maak het glazuur door 3 eetlepels poedersuiker te mengen met 1 eetlepel koud water.  Doop de muffins in het glazuur en strooi er de geraspte schil van een limoen of sinaasappel over.