Ik hou van het wisselen van de seizoenen! Na een warme en vooral droge zomer ben ik blij dat het Hollandse vertrouwde natte klimaat zich weer aandient. Niet alleen voor de natuur is dat goed maar het heeft ook wel iets knus, lekker binnen met de haard of kaarsen aan! Bij deze sfeer hoort een hartverwarmend broodje. Lekker hartig met ei, verse kruiden en allerlei paddenstoelen: herfst op je brood!
Ingrediënten voor 4 broodjes:
4 eieren
scheutje melk
bakje champignons, cantharellen of wat je kunt krijgen.
1 teentje knoflook
handje verse kruiden, gesneden (b.v. peterselie, bieslook, tijm)
4 bolletjes (krokant van buiten, zacht van binnen)
Voor de dressing:
2 eetlepels light of yoghurtmayonaise
1 eetlepel magere kwark
1 eetlepel gehakte peterselie of bieslook
zout & peper (vers gemalen)
eikenblad- of rucolasla
Bereiding:
Verwarm de oven voor op de grilstand (220 graden).
Meng de eieren in een kom met melk, knoflook, kruiden en peper & zout naar smaak. Snijdt de paddenstoelen in stukken. Neem een koekenpan met een stalen handvat (die in de oven kan) en smoor de helft van de paddenstoelen in een scheutje olijfolie samen met de knoflook en de kruiden zachtjes gaar. Haal uit de pan en zet apart. Verwarm in dezelfde pan opnieuw een scheutje olijfolie. Doe de eiermix in de pan en bak op matig vuur tot het aan de randen begint te stollen. Zet de pan in het midden van de voorverwarmde oven en grill tot de omelet helemaal is gestold en mooi bruin is. Snij de omelet uit de oven in 8 punten.
Meng de ingrediënten voor de dressing en besmeer de broodjes ermee. Beleg elk broodje met een paar blaadjes sla, 2 punten omelet en tenslotte lekker veel paddenstoelen.