CITROENTAARTJES

Geplaatst op

Citroentaartjes zijn één van mijn lievelingstaartjes! Zelfs mijn zoon die niet van taart of koekjes houdt, smult ervan! Met elke hap proef je de knapperige zandtaartbodem en de ‘sizzling’ citrus.

INGREDIËNTEN DEEG (voor 16 mini taartjes Ø 8 cm)
100 gr suiker
200 gr boter
300 gr tarwebloem
1 ei
1 zakje vanillesuiker
Zout en kardemon (beiden een snufje)

INGREDIËNTEN VULLING
3 citroenen (sap + rasp)
3 eieren
100 ml slagroom
125 gr suiker
Of gebruik mijn recept voor Lemon Curd 

BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en snijdt met 2 messen de boter in kleine stukjes tot een grof kruimeldeeg. Bestuif het werkvlak met bloem, stort het mengsel erop en kneed het deeg tot een bal. Als het te droog is, voeg dan voorzichtig water toe. Kneed het kort door om het glad te maken. Verpak het deeg in folie en leg het deeg tenminste 20 minuten in de koelkast.

Vet de vormpjes licht in met een kwastje gedoopt in zonnebloemolie. Haal het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestuift werkblad tot een dunne lap (ca. 3 mm). Steek met een kommetje rondjes uit en leg die in de vormpjes. Duw het deeg voorzichtig tegen de wand van de vorm. Overhangend deeg kan je over de rand van de vorm wegdrukken. Prik de bodem in met een vork en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodems uit de oven afkoelen en verlaag de oventemperatuur naar 160 °C.

Klop de ingrediënten voor de vulling los met een garde en schenk het over in een kan. Vul de afgekoelde vormpjes en bak de taartjes 25 minuten, tot de vulling stevig is. Laat de taartjes in de vormpjes afkoelen en haal dan ze dan pas uit de vormpjes. Bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *