Geroosterde auberginerolletjes

Geplaatst op

Geroosterde aubergine rolletjes

Deze hapjes zijn niet alleen erg lekker, maar ook gezond én origineel. Ze doen het goed op je borrelplank en zijn helemaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten voor 12 hapjes:
2 aubergines
100 gram Tallegio of andere kaas (Comté, Port salut, Chaumes)
1 courgette
1 rode paprika
verse basilicum (24 blaadjes)

BEREIDING:

Snijdt de aubergine in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik. Smeer beide zijden met een kwastje in met olijfolie en bestrooi met zout, peper en gedroogde Provençaalse kruiden. Snijdt het restant van de aubergine in repen en leg apart.

Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijdt de courgette in de lengte doormidden en daarna elke helft nog een keer in de lengte doormidden. Doe de courgette, paprika en het restant van de aubergine in een ovenschaal.  Sprenkel er olijfolie over en rooster in het midden van de oven (180 graden, ca. 20 minuten) tot ze lichtbruin kleuren.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Grill telkens een paar plakken aubergine in een grillpan tot ze mooie strepen krijgen. Leg apart om af te koelen. Snijdt nu de kaas en de geroosterde groenten in repen van ca. 10 cm lang (zodat ze straks net iets uit de rolletjes aubergine steken).

Leg een reepje courgette, paprika, kaas en 2 blaadjes basilicum op een plak aubergine en rol op. Steek er een prikkertje in, eventueel kan je daar ook een olijfje (of bosbes) en een blaadje basilicum op prikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *