Indonesische Rendang uit de slowcooker

Geplaatst op

Als je de tijd hebt en echt indruk wilt maken met een Indonesisch gekruid stoofpotje, dan moet je deze Rendang echt eens proberen!  De kruiden maken dit een bijzonder romig en zacht gerecht met oemph, maar niet té pittig.  Dit recept is geschreven voor de slowcooker maar je kunt het ook heel goed in een braadpan maken.

Ingrediënten:
1 kilo rundvlees (riblappen of sucadelappen)
2 uien middelgroot
400 ml kokosmelk uit blik
sap van 1 limoen
1 stengel citroengras (sereh)
1 steranijs
3 kaffir limoenblaadjes (Toko)

Voor de currypasta:
2 sjalotjes
3 tenen knoflook
1 rode peper (zonder zaadlijsten)
1 el geraspte verse gember
1½ el gemalen koriander (ketoembar)
1 el gemalen komijn (djinten)
2 tl gemalen galangawortel (laos)
2 el ketjap manis
2 el palmsuiker (of bruine suiker)
1½ theelepel garnalenpasta (trassi)

Aan de slag:

Begin met het snijden van het vlees in stukjes.  Doe in een kom en meng
met het limoensap.  

 

 

 

 

Voor de currypasta maal je alle ingrediënten van de bovenste foto fijn
in een keukenmachine.

Verhit ca. 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gemalen currypasta al roerend aan tot de kruiden lekker beginnen te ruiken.

 

 

Schep ongeveer de helft van de currypasta uit de pan en zet apart. 

Voeg dan de helft van het rundvlees
toe aan de currypasta en roer en bak
tot het vlees bruin is (ca 2 minuten).
Het hoeft niet gaar te zijn.

 

 

Schep het aangebakken vlees over in de slowcooker (of braadpan). Doe de 2e helft van de currypasta in de koekenpan samen met de rest van het vlees en bak op dezelfde manier.
Voeg het laatste gebakken vlees toe aan de slowcooker (of braadpan). Voeg dan kokosmelk, citroengras, kaffir limoenblaadjes en steranijs toe.

Zet de slowcooker voor 6 uur op high of ca. 8 uur op low. Niet vergeten om aan het einde de citroengras, limoenblaadjes en steranijs te verwijderen!

Erg lekker met een geurende rijst zoals pandan of basmati en sperzieboontjes.  Ook super lekker met een smeuïge aardappel-knolselderijpuree en rode kool…   Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *