mini-taartjes peer

Geplaatst op

In de categorie ‘Sous chefs favoriet’ presenteer ik je deze mini-taartjes. Ze zijn super lekker en omdat ze zo klein zijn, kan je er zonder schuldgevoel van genieten!  Alhoewel de kans groot is dat je een tweede niet kunt weerstaan…

Het recept komt uit ‘Kleine taartjes’ van Meike Schalin. Het is een basisrecept, waar je eindeloos mee kunt variëren.

Ingrediënten voor 12 mini-perentaartjes

Voor het deeg:
120 gr bloem
50 gr poedersuiker
20 gr amandelmeel
mespunt zout
75 gr boter, koud
1 el ei, losgeklopt

Voor de vulling:
50 gram boter
50 gram amandelmeel
50 gram poedersuiker
½ vanillestokje of 7,5 ml vanille-essence
1 ei losgeklopt
2 peren, in dunne plakjes
ca. 2 eetlepels amandelschaafsel

Ook nodig:  12 bakringen (Ø 6 cm/1,6 cm hoog)

Bereiding:
Doe bloem, suiker, amandelmeel en zout in een kom. Snijdt de koude boter met 2 messen in stukjes en verdeel die door de droge ingrediënten. Wrijf dan de boter en de droge ingrediënten net zo lang tot er een kruimelig deeg ontstaat. Doe er een eetlepel ei bij en kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Als het deeg erg plakkerig is kun je nog wat extra bloem toevoegen, is het te droog, voeg dan nog een heel klein beetje ei toe. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg ca. 1uur rusten in de koelkast.

Kneed het deeg kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 millimeter. Steek cirkels uit het deeg die groot genoeg zijn om de bakringen te bekleden. Bekleed de ringen met het deeg en druk dit goed door tot helemaal onderaan.

 

Snijd het overtollige deeg aan de bovenkant netjes af en prik met een vorm een aantal gaatjes in de bodem. Zet de bakringen een half uur in de koelkast.

Voor de vulling meng je boter, amandelmeel, suiker, vanille door elkaar. Klop dan met een garde het ei erdoor tot een romige massa. Doe het geheel in een spuitzak en verdeel het over de vormpjes. Verdeel tenslotte de plakjes peer erover en als laatste het amandelschaafsel.

 

Verwarm de oven voor op 170 °C en bak de taartjes 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Iets af laten koelen, dan de ringen verwijderen en op een rooster verder laten koelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *