Frisse Lemon Curd

Geplaatst op

Frisse Lemon Curd

Lemon curd is een klassieke Engelse delicatesse.  De smaak is friszuur maar ook zoet en  heerlijk romig en lobbig.  Het is erg lekker in gebakjes (zie foto) of op scones. Als ik over heb dan gaat er bij ons thuis vaak een lepel curd door de yoghurt of -ultiem lekker- met vanilleroomijs.

Natuurlijk kan je lemon curd in een pot kopen, maar zelf gemaakt smaakt echt zoveel beter!  En het is ook nog eens leuk en makkelijk om te maken.  Na vele recepten te hebben gelezen en vergeleken, kwam ik uiteindelijk op een light-versie uit, zonder boter. Ik geef je hier het recept:

Ingrediënten:
100 gr suiker
2 citroenen, rasp en sap
3 eieren

Bereiding:
Doe de suiker, de eieren en het sap en rasp van de citroenen in een hittebestendige kom en klop het met een garde goed door elkaar.  Zet de kom op een steelpannetje met kokend water. De kom mag het water niet raken, anders gaan de eieren stollen.  Zet het vuur laag, zodat het water zachtjes blijft koken en blijf roeren totdat de massa lobbig wordt. Dit duurt ca. 10 minuten, de curd heeft dan een temperatuur van 80 ᵒC bereikt.

Haal de lemon curd van het vuur en laat afkoelen. Giet de curd in een gesteriliseerde pot en bewaar hem tot maximaal 2 weken in de koelkast.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *