Romige orzo met citroen en crispy broodkruim

Makkelijk en super lekker: romige pasta (orzo) met citroen, Parmezaanse kaas, munt, sperzieboon en krokant broodkruim.  Orzo lijkt op rijst, maar het is gedroogde pasta van durum tarwegriesmeel. De kooktijd is kort, slechts 10 minuten en dat maakt dit een supersnel gerecht!

In dit recept heb ik sperzieboontjes gebruikt maar, als je de kans hebt en ze zijn in het seizoen, dan zijn groene asperges ook erg lekker!

Ingrediënten (voor 4 personen):
200 gr orzo
250 gram sperzieboon (of groene asperges)
50 gram panko of broodkruim
Sap en rasp van 1 citroen
5 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
klein bosje verse munt (fijn gehakt)
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout

Breng in een grote pan ruim water aan de kook met zout. Als het water kookt, voeg dan de orzo toe en roer goed door. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe. Giet af en meng met de citroendressing (zie hieronder).


Terwijl de pasta kookt maak je de citroendressing. Rasp de citroen (let op, niet het wit want dat is bitter) en pers de citroen uit. Klop samen met 3 eetlepels olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de gekookte orzo

Kook de sperzieboontjes kort in gezouten water totdat ze nét gaar zijn. Snijdt in kleine stukjes.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de panko of broodkruim al roerend 3 tot 5 minuten tot goudbruin en krokant. Roer de gehakte knoflook erdoor en zet apart.

Neem een mooie schaal en doe hier de gekookte orzo door. Meng er de sperzieboon, gehakte munt en Parmezaanse kaas door. Vlak voor het opdienen roer je er de krokante broodkruim door.

Maak de schaal mooi op met partjes citroen en munt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *