Dit is een eenvoudig maar zalig gerecht met veel verschillende smaken. Nootachtige bulgur, zacht gestoofde groenten en ’tangi’ kip met citroen. Omdat je alle onderdelen apart van elkaar maakt, blijven de smaken behouden en komt alles mooi samen in balans op je bord.
Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de couscous:
275 gram bulgur
500 ml kippenbouillon (van tablet)
1 ui
1 teentje knoflook
sap en rasp van 1 limoen
4 gedroogde nectarines (of abrikozen) in stukjes
2 el (wal)notenolie
munt (1 handvol)
Voor de ratatouille:
1 paprika
1 courgette (of aubergine)
1 rode ui
2 tomaten
1 teentje knoflook
2 el balsalmico azijn
Voor de gegrilde kip:
500 gram kippendijen (in grote stukken gesneden)
2 el olijfolie
1 el kerrie
1 tl komijn
sap van ½ limoen
Bereiding:
Laat de in stukjes gesneden nectarine (of abrikozen) weken in wat warm water.
Doe de bulgur in een kom. Giet er de kokende bouillon over en breng op smaak met peper en zout. Roer door en laat afgedekt staan. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de kruiden op laag vuur aan, gedurende 1 minuut. Voeg dan de ui en knoflook door en laat nog eens 2 minuten zachtjes sudderen. Voeg toe aan de bulgur, samen met het sap en rasp van de limoen en de gehakte munt.
Voor de ratatouille snijdt je alle groenten in gelijke stukken en laat deze heel simpel zachtjes garen in een hapjespan met wat olijfolie en tijm & oregano. Met het deksel op de pan circa ca. 15 minuten laten sudderen tot de groenten zacht en gaar zijn. Breng op smaak met zout & peper en balsalmico azijn.
Doe de kippedijen een kom en meng met de kruiden, olie en limoensap.
Verhit een grillpan en bak de kip aan beide zijden aan totdat de kip door en door gaar is.
Serveer de bulgur in een grote schaal, verdeel er de ratatouille over en tenslotte de gegrilde kip.
Smullen….